Home 2019-07-08T23:03:45+02:00
  • Open alle dagen vanaf 10u (ook op feestdagen)
  • Keuken non-stop open van 12 tot 23u
    Behalve op zondag, open tot 15 uur
  • Tuin – Verwarmd terras het hele jaar open
  • Parkeergelegenheid
  • Wij accepteren creditcards : Maestro – Visa – Mastercard – American Express

Menu’s

Menu-FORESTIER_vignette2In de keuken staat chef Jérémy Herregodts – aan de fornuizen, omringd door een team vakbekwaam personeel. De kaart en menu’s zijn bereid met dagverse producten (hier geen sous-vides of diepvriesingrediënten) van Belgische ambachtelijk werkende en met zorg uitgekozen leveranciers die hun expertise van generatie op generatie hebben doorgegeven. We geven de voorkeur aan producten (groenten en fruit) van het seizoen.

Alles wordt in het huis zelf met veel liefde en vakkennis bereid : ijs, patisserie, sauzen, kroketten enz.

Artichauts à la vinaigrette maison19.75 €
Emincé de poulet fermier à l'estragon pommes frites23,75 €
Rognons de veau grillés, sauce béarnaise, p. frites24,75 €
Melon charentais au jambon des Flandres21,75 €
Salade Trevise avocat mangue crevettes roses22.75 €
Friture de moules Jumbo de Zelande sauce remoulade19.75 €
Casserole de moules Jumbo de Zelande marinières pommes frites +- 1 kg26.75 €
Filets de soles à l'Ostendaise, pommes duchesse28,75 €
Darne de cabillaud royal rôtie à la plancha vinaigrette tomate et pesto pommes nature 27.75 €
Contrefilet minute, p. frites, béarnaise maison28,25 €
Ris de veau braisé, pommes amandine29,50 €
Salade niçoise au thon frais mi-cuit de Gibraltar24.25
Aile de raie à la plancha aux câpres pommes nature28,50 €
Croûte aux fruits rouges, coulis de framboise10,50 €
Assiette de fraises ou framboises belges, glace vanille13.00 €
PDF Menu
PDF Suggesties

Foto’s

Geschiedenis Au Grand Forestier

vignette_travaux_forestier

In 1985 wordt het restaurant Le Bol d’Air door de familie Duflot gecreeerd. De naam van het restaurant komt van een pretpark die de vader en grootvader Duflot in het Noorden van Frankrijk beheert. Na het overlijden van zijn vader beslist Laurent Duflot de zaak over te laten.

Albert-Jean en Frédéric Niels zijn op zoek naar een rustige locatie buiten het centrum van Brussel om een tweede restaurant te openen. Toen ze dit pand vinden zijn ze onmiddellijk razend enthousiast. Het pand is vlak aan de Vijver en het Park Tenreuken.

In 2013 nemen ze de zaak en het pand over.

Verbouwingswerken gaan van start onder de leiding van architecte Catherine Lalmand met de medewerking van de designer Alain Berteau.

Er wordt veel zorg besteed aan architectuur en inrichting. Het meubilair wordt ontworpen en met de hand vervaardigd. Ze hebben een voorliefde voor edele materialen: massief eik, leder, staal, koper, messing, Henegouwse blauwe hardsteen.

Aan de wanden hangen werken van moderne en hedendaagse kunstenaars: Antoine Mortier, Maurice Wijckaert, Harold Ancart, Koenraad Dedobbeleer, Christian Dotremont, Ever Meulen, Walter Swennen etc.

Au Grand Forestier ontleent zijn naam aan de straat waar het restaurant gelegen is.

In april 2015 opent het restaurant.

In de Middeleeuwen is het Soniënwoud het kostbaarste domein van de Hertogen van Brabant, die gepassioneerde jagers zijn. In Bosvoorde ligt het belangrijkste jachthuis van De Hertogen. De Woutmeester van Soniën en Brabant (le grand forestier in frans) resideert er. Het Woudmeesterschap van Brabant is een prestigieus ambt en de man wordt door de Hertogen benoemd om de inkomsten uit de bossen te beheren.

Gezin Niels

  • 1890: Geboorte van Joseph Niels. Hij is de zoon van landbouwers in het Pajottenland (Hal Enghien Ninove). De veestapel wordt aangetast door ziekte en de vooruitzichten op de boerderij zijn zeer slecht.
  • 1908: Joseph Niels beslist naar Groot Brittannië te trekken. Hij gaat aan de slag in het Savoy Hotel in Londen.
  • 1915: Joseph Niels komt terug naar Belgïe en hij wordt de directeur van La Taverne Royale in de Koninginnegalerij in Brussel.
  • 1924: Joseph Niels vindt het recept van de Filet Américain uit.
  • 1926: Opening van het hôtel restaurant Canterbury op de Emile Jacqmainlaan 129.
  • 1935: Paviljoen op de Wereldtentoonstelling van Brussel.
  • 1940: Overlijden van Joseph Niels. Zijn zonen Albert (1917-1978) en Georges (1919-2000) nemen de zaken over.
  • 1948: Opening van de winkel Nielsvins. Albert en Georges Niels nemen de leiding op van het restaurant La Couronne op de Grote Markt van Brussel. Ze zijn eigenaar van het restaurant Claridge in Buenos Aires gedurende twee jaar.
  • 1958: De argentijnse overheid vraagt hen om het argentijnse Paviljoen te vertegenwoordigen op de Wereldtentoonstelling van Brussel. Na de tentoonstelling gaan Albert en Georges Niels elk hun eigen weg. Albert Niels werkt samen met zijn drie zonen Michel, Philippe en Albert-Jean.
  • 1968: Opening van het restaurant Au Vieux Saint Martin op de Grote Zavel.
  • 1971: Opening van het restaurant La Marie Joseph op de Vismarkt.
  • 1974: Opening van het restaurant Au Duc d’Arenberg op de Kleine Zavel.
  • 1978: Overlijden van Albert Niels. Zijn zonen nemen het roer over maar Michel blijft niet lang.
  • 1992: Opening van het restaurant Le Canterbury op de Vijvers van Elsene.
  • 2011: Albert-Jean en Philippe Niels gaan elk hun eigen weg en beslissen met hun kinderen samen te werken. Albert-Jean en zijn zoon Frédéric runnen het restaurant Au Vieux Saint Martin.
  • 2015: Opening van het restaurant Au Grand Forestier in Watermaal-Bosvoorde.
  • 2017: Opening van Les Chambres de Martin boven het restaurant Au Vieux Saint Martin.
  • 2018: Opening van het restaurant Au Savoy op het Georges Brugmannplein in Elsene.

Contact

Waar vindt u ons ?

GPS 50.803968, 4.428677

« Au Grand Forestier » ligt aan de rand van het Zoniënwoud in Watermaal Bosvoorde. Het  restaurant werd ondergebracht in een typisch Bosvoords pand van het begin van de 20ste eeuw dat overigens deel uitmaakt van het architectonisch erfgoed van de gemeente. Het restaurant ziet uit op de Ten Reuken vijvers, op 50 meter van de Vorstlaan. Bereikbaar met de auto en met het openbaar vervoer : tram (94), bus  (41-72)  of metro (station Herrmann Debroux).